pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

smażony szczupak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szczupak złowiony przez mojego tatę, pycha.

smażony szczupak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

smażony szczupak

 

Sposób przygotowania:

smażony szczupak
Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w dzwonki około 3- 4 centymetrowe. Kawałki szczupaka opłukać wodą, następnie posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny. ajka ubijamy w miseczce i dodajemy jarzynkę. Bułkę tartą mieszamy z mąką na talerzu. Kawałki szczupaka po odsączeniu z wody moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej pomieszanej z mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim szczupaka z każdej strony na brązowy kolor. Podajemy od razu po usmażeniu.
smażony szczupak
świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć i pokroić w dzwonki
smażony szczupak
solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny
smażony szczupak
obtaczamy w bułce i mące i dajemy na rozgrzany olej
smażony szczupak
smażymy z każdej strony na brązowy kolor

Tagi:

jajko tarta jajka