nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Smażony wieprzowy schab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mięso wieprzowe. Dobrze wysmażone, doskonałe do klusek śląskich z sosem i surówką z czerwonej kapusty.

Smażony wieprzowy schab Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażony wieprzowy schab

 

  • schab bez kości - 1 kg
  • cebula - 1 sztuka
  • vegeta - 2 łyżeczki
  • czosnek - 2 ząbki
  • sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Smażony wieprzowy schab
Krok 1: Nasz wieprzowy schab dzielimy na 6 równych części. Krok 2: Przekładamy do rondla. Oprószamy czosnkiem, vegetą, solą, pieprzem. Krok 3: Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa, ciągle smażymy podlewając wodą by się nie przypaliło. Krok 4: Gdy minie pół godziny, sprawdzamy czy mięsko jest miękkie, jak jest to przekładamy na talerz.
Smażony wieprzowy schab
Wkładamy schab do rondla i posypujemy przyprawami.

Tagi:

beza schab bezy