Sposób przygotowania:
Smerfne naleśniki
W misce zmieszać ze sobą mleko, jajka, mąkę, sól oraz odrobinę barwnika, aby ciasto przybrało ładny odcień niebieskiego. Można to zrobić mikserem. Naleśniki smażyć na patelni z kilkoma kroplami oleju.Nadzienie: Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie podsmażyć, dodając vegetę. Kiszoną kapustę dobrze wypłukać i gotować do miękkości, dodając przyprawy (2 liście laurowe, 3 ziela angielskie). Następnie odcedzić, odcisnąć i pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić w kostkę i obsmażyć. Połączyć pieczarki, kapustę i cebulę i dusić przez ok. 15 dodając przyprawy- sól pieprz, vegetę. Do prawie gotowego farszy dodajemy starty na tarce żółty ser, nakładamy na gotowe naleśniki i zwijamy w rulon.