Sposób przygotowania:
Smerfny bananowiec
Masło ucieram mikserem z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaję obrane i rozgniecione 3 banany, ucieram dalej mikserem (dodaję po jednej łyżce bananów, aż do wyczerpania). Na końcu dodaję 2 tężejące galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wrzącej wody.
Wylewam masę bananową na połowę biszkoptu, wstawiam na chwilę do lodówki aż zastygnie. Przykrywam drugą połową biszkopta. Smaruję cienko resztą masy. Dekoruję wierzch bananem, zalewam tężejącą niebieską galaretką, wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Wylewam masę bananową na połowę biszkoptu, wstawiam na chwilę do lodówki aż zastygnie. Przykrywam drugą połową biszkopta. Smaruję cienko resztą masy. Dekoruję wierzch bananem, zalewam tężejącą niebieską galaretką, wstawiam do lodówki do schłodzenia.