Sposób przygotowania:
Śmietankowa pascha
Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki gorącej wody. Studzimy. Owoce odcedzamy. Brzoskwinie kroimy w kostkę , mandarynki pozostawiamy nie krojone. Rodzynki „złota” są duże, więc je także przekrawamy na połowę. Tak przygotowane owoce łączymy ze sobą. Gazę dzielimy na 6 części i wykładamy nią zagłębienia pucharków. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy ser. W następnej kolejności dodajemy cukier puder, a na koniec wlewamy żelatynę. Całość dokładnie mieszamy. Do masy wsypujemy owoce. Wymieszaną masę serowo-owocową przekładamy do przygotowanych pucharków. Paschy odstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wyjmujemy je z pucharków, odklejając gazę. Deserki porcjujemy na talerzyki i dowolnie dekorujemy. U mnie dekoracje stanowią mandarynki z syropu. Podajemy.
mysza75
jaga85
Dziękuję!!!