Sposób przygotowania:
Śmietankowe Rafaello...
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę dodajemy po łyżce cukru pudru. Ubijamy białka na sztywno i dodajemy do żółtek, następnie dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Wylewamy do tortownicy i pieczemy około 30 minut. Upieczone i wystudzone ciasto kroimy na pół. 0,25 dkg czekolady roztapiamy w wodnej kąpieli i dodajemy 20 ml śmietany. Górę z ciasta kruszymy. Resztę śmietany ubijamy z bita śmietanką w proszku. Dodajemy do niej rozpuszczoną czekoladę i pokruszone ciasto. Masę wykładamy na spód biszkoptowy. Dekorujemy kokosowymi wiórkami i starta reszta czekolady Pycha Smacznego!!!.
msewka
pocztylion2221
mamqa
misia53
A młode jak poczytają to się dowiedzą że powinno być albo bez zera na przodku a jak z zerem to nie dkg tylko kg i już.Czasami idzie się pomylić.
pocztylion2221
yola