Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Śmietankowo-bananowy krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wspaniały krem do przekładnia ciast, ciasteczek i tortów. Taki krem można dodawać do różnych deserów.

Śmietankowo-bananowy krem

Składniki:

Śmietankowo-bananowy krem

 

  • 1 szkl śmietanki kremówki
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 4 banany
  • 2 łyżki spirytusu
  • 3 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Śmietankowo-bananowy krem
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Dojrzałe banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem lub zmiksować. Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości, dodać mus bananowy, spirytus i płynną żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno, połączyć z masą bananową, delikatnie wymieszać.