Sposób przygotowania:
Przekładaniec czekoladowo-bananowy
Biszkopt przekrawam wzdłuż na dwa blaty. Nasączam obydwa blaty ostudzoną i posłodzoną kawą z mlekiem. Krem: Schłodzoną śmietanę miksuję na sztywno z cukrem. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej gorącej wody. Zostawiam do ostygnięcia. Pod koniec ubijania dodaję rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę do śmietany. Około 1/3 masy odkładam, a do reszty ścieram na tarce o drobnych oczkach 3/4 tabliczki czekolady. Ciasto przekrawam na dwie części. Banany przekrawam wzdłuż na pół i wykładam nimi spód ciasta. Skrapiam banany sokiem z cytryny aby nie ściemniały, wykładam masę śmietankowo-czekoladową. Równam i przykrywam drugim blatem ciasta. Na wierzch kładę odłożoną 1/3 część ubitej śmietany. Posypuję wierzch startą czekoladą. Wstawiam do lodówki.
Nataliag339