Sposób przygotowania:
Śmietankowo-biszkoptowy torcik z nektarynkami
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,stopniowo wsypujemy cukier i ubijmy do całkowitego rozpuszczenia się cukru,następnie dodajemy żółtka i ubijamy.Obie mąki i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy z ubitymi jajkami .Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy na trzy krążki. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wodzie i studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy. Umyte i dokładnie osuszone nektarynki kroimy w plasterki.Kilka śmietany odkładamy do dekoracji. Pozostałą śmietaną przekładamy biszkopty,odłożoną śmietaną dekorujemy wierzch torciku. Pokrojonymi nektarynkami dekorujemy torcik. Odstawiamy do lodówki do stężenia.