Sposób przygotowania:
śmietankowo budyniowy tort
Do tortownicy wkładamy gotowy okrągły biszkoptowiec..w między czasie do miszeczki wrzucamy 4 budynie truskawkowe i zalewamy 5-8 łyżkami mleka.Dokładnie mieszamy.1 litr mleka gotujemy i gdy zacznie wrzeć wylewamy rozdrobniony budyń.Słodzimy 3 łyżki i mieszamy aż do uzyskania gęstej konsystencji.Gdy ostygnie i będzie ciepły ( nie gorący) wylewamy całość do tortownicy i rozsmarowujemy.Na wierzch psikamy gotowym już sprayem śmietankowym tworząc ala różyczki.Na sam koniec tort obtaczamy umoczonymi troszkę długimi ciastkami biszkoptowymi.Chłodzimy w lodówce ok3-4 godziny.Jeśli mamy mrożone truskawki,można dodać na wierzch tortu.
elzbieta8960
zewa
smakosz 1988
Zewa bez obrazy dziewczyno,ale spróbuj zrobić tak jak piszę.Jeśli dasz najtańsze prawie bezprocentowe mleko z biedronki nic się nie stanie.Takich tortów będę robiła jeszcze dużo bo są łatwe,a ja w czerwcu mam ślub więc muszę się wprawić.
zewa
Ależ ja się po prostu zapytałam o te proporcje, nie rozumiem dlaczego się oburzasz. A jeśli to Twój ślub ma być w czerwcu to wszystkiego dobrego.
elzbieta8960
smakosz 1988
pisze że na sam koniec,czyli jeszcze przed włożeniem do lodówki.gdy będą wilgotne same się ułożą w tortownicy.
teresa_rm
wydaje mi się,że powinnaś najpierw obłożyć tortownicę biszkoptami..
Pyza