anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Śmietankowy bananowiec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto powstało po zjedzeniu u znajomej kopca kreta oczywiście na słodko polecam wypróbować w swoim domu.

Śmietankowy bananowiec

Składniki:

Śmietankowy bananowiec

Biszkopt

Krem

  • 1 l śmietanki 36%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 4 banany
  • 100 g płatków czekoladowych

Sposób przygotowania:

Śmietankowy bananowiec
Biszkopt

Białka ubić na sztywno, następnie zasypać cukrem i ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka i wymieszać, dodać obie mąki przesiane przez sitko i kakao. Dokładnie wymieszać i upiec biszkopt około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i poskromić 1/3 ciasta następnie ten wierzch pokruszyć.

Krem

Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodać czekoladki i wymieszać. Na biszkopt pokroić w plastry banany i wyłożyć krem. Na wierzch wyłożyć pokruszony biszkopt, docisnąć i schłodzić.