Sposób przygotowania:
Śmietankowy bananowiec
Biszkopt
Białka ubić na sztywno, następnie zasypać cukrem i ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka i wymieszać, dodać obie mąki przesiane przez sitko i kakao. Dokładnie wymieszać i upiec biszkopt około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i poskromić 1/3 ciasta następnie ten wierzch pokruszyć.
Krem
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodać czekoladki i wymieszać. Na biszkopt pokroić w plastry banany i wyłożyć krem. Na wierzch wyłożyć pokruszony biszkopt, docisnąć i schłodzić.
Białka ubić na sztywno, następnie zasypać cukrem i ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka i wymieszać, dodać obie mąki przesiane przez sitko i kakao. Dokładnie wymieszać i upiec biszkopt około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i poskromić 1/3 ciasta następnie ten wierzch pokruszyć.
Krem
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodać czekoladki i wymieszać. Na biszkopt pokroić w plastry banany i wyłożyć krem. Na wierzch wyłożyć pokruszony biszkopt, docisnąć i schłodzić.
marietta