Sposób przygotowania:
Ciasto bananowiec 3
Biszkopt: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym ,dodać żółtka,mąkę tortową i ziemniaczaną ,wymieszać .Wlać do nasmarowanej tłuszczem tortownicy i upiec 35 min w temp 160*Banany obrać zmiksować na gładką masę .Margarynę utrzeć z żółtkami ,dodając po łyżce masy bananowej. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody ,tężejącą wlać do masy wymieszać .Krem przełożyć na biszkopt wstawić do lodówki . Przygotować piankę: Galaretkę wiśniową rozpuścić w pół szklanki wody wystudzić.Białka ubić na pianę ,dodać cukier puder ,wlać ostudzoną galaretkę .Piankę rozsmarować na kremie ,obłożyć plasterkami bananów ,schłodzić .Drugą galaretkę agrestową rozpuścić w 1/2 litra wody wystudzić i zimną wylać na placek wstawić na 3 godziny do lodówki.