Sposób przygotowania:
Śmietanowe babeczki 3
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać posiekane masło. Następnie wsypać cukier i dodać jajko. Ciasto zagnieść i wyrobić. Wyrobione ciasto odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu rozwałkowujemy ciasto na grubość okolo 1cm i wycinamy szklanką krążki. Formujemy babeczki - można je formować ręcznie ew. jeśli mamy małe foremki możemy ciastem wykładać foremki. Tak przygotowane babeczki wkładamy do piekarnika na 20 minut i pieczemy na złoty kolor.w temp. 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy masę. Ucieramy żółtka z cukrem. Dodajemy śmietanę a następnie podgrzewamy do momentu aż otrzymamy gęstą masę. Babeczki wyjmujemy z piekarnika i czekamy az ostygną. Ostudzoną pasę przekładamy do babeczek. Można dekorować wiórkami kokosowymi lub posypkami cukrowymi.