Sposób przygotowania:
Śmietanowiec
Te 3 galaretki można przygotować sobie wcześniej , trzeba je rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić do całkowitego zastygnięcia oczywiście każdą osobno ( będzie widoczne na zdjęciu poniżej) , potem gdy już stężeją pokroić je nożem na kwadraciki. Część biszkoptów lekko obtaczać w mleku i układać na dno formy Na te biszkopty ułożyć na przemian część różnych kolorów galaretek. Żelatynę rozpuścić w niecałe 0,5 szkl. gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywną pianę i dolać do niej ciepłą żelatynę i zmiksować to wszystko wylać do formy na te biszkopty i galaretki.Pozostałe biszkopty i galretki poutykać w tą bitą śmietanę i to wszystko wstawić do lodówki na około godzinkę do całkowitego zastygnięcia . Na wierzch polać to wszystko galaretką , można to udekorować owocami z puszki i wstawić do lodówki . Po dwóch godzinach dobre do spożycia. Pycha!