Sposób przygotowania:
Śmietanowiec z galaretkami
Trzy różnokolorowe galaretki rozpuścić osobno w szklance wrzątku. Wylać na talerz i pozostawić do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wrzątku dodając 1.5 łyżeczki żelatyny. wystudzić, ale nie dopuścić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru.
Porcjami dodawać jogurt i ubijać. Stężałe galaretki pokroić w kostkę. Do masy śmietanowo-jogurtowej dodać rozpuszczona galaretkę z żelatyną, dokładnie wymieszać.
Dodać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać. Wylać do tortownicy, włożyć do lodówki do stężenia
Porcjami dodawać jogurt i ubijać. Stężałe galaretki pokroić w kostkę. Do masy śmietanowo-jogurtowej dodać rozpuszczona galaretkę z żelatyną, dokładnie wymieszać.
Dodać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać. Wylać do tortownicy, włożyć do lodówki do stężenia