gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Śmietanowiec z garaletką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i szybkie ciasto na zimo.

Śmietanowiec z garaletką

Składniki:

Śmietanowiec z garaletką

 

  • 1,5 litra śmietany,
  • 50 gram żelatyny,
  • 1/2 szkl cukru,
  • 2 opakowania galaretki czerwonej i zielonej

Sposób przygotowania:

Śmietanowiec z garaletką
Dwie różnego koloru galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i zostawiamy do zastygnięcia. Gdy galaretki już zastygną kroimy je w kostkę. Śmietanę i cukier ubijamy. Żelatynę rozrabiamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy trochę przestygnie powoli wlewamy do miksowanej śmietany. Do przygotowanej masy wrzucamy pokrojone galaretki i calość wylewamy do tortownicy i wkładamy do lodówki.