Sposób przygotowania:
Śmietanowy kurczak curry
Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto. Do cebulki dołożyć pokrojone polędwiczki, curry i kostki rosołowe. Całość smażyć przez chwilę, następnie dusić ok 15-20 minut. Ściągnąć z ognia, zalać połową szklanki zimnej wody, chwilę studzić. Śmietankę podgrzać. Po łyżeczce dodawać gorącą śmietankę do śmietany (w temp. pokojowej) w celu zahartowania. Taką mieszanką zalać kurczaka na patelni i całość ponownie podgrzać. Doprawić pieprzem, gałką muszkatołową i solą.Jeśli potrawa jest zbyt gęsta - dodać pozostałą wodę. Jeśli zbyt rzadka - odparować. Podawać z ryżem lub makaronem i przyozdobić miętą (dobrze sprawdzi się również bazylia, jednak chłodny smak mięty będzie się lepiej komponował) Smacznego!