Sposób przygotowania:
Śmietanowy sos kurkowy
Kurki czyścimy i myjemy, osuszamy z wody. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Osuszone grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Koperek myjemy i kroimy na drobno.
Na patelnie wkładamy masło i rozpuszczamy, dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem i smażymy przez chwilę. Dodajemy kurki i dalej smażymy przez kilka minut. Wlewamy śmietankę oraz dodajemy pokrojony koperek. Redukujemy sos do pożądanej konsystencji. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Na patelnie wkładamy masło i rozpuszczamy, dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem i smażymy przez chwilę. Dodajemy kurki i dalej smażymy przez kilka minut. Wlewamy śmietankę oraz dodajemy pokrojony koperek. Redukujemy sos do pożądanej konsystencji. Na samym końcu doprawiamy do smaku.