alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Śmietanowy sos z jajkiem na twardo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śmietanowy sos z jajkiem na twardo

Śmietanowy sos z jajkiem na twardo

Składniki:

Śmietanowy sos z jajkiem na twardo

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka świeżo startego chrzanu
  • sok z 1 cytryny
  • 250 ml gęstej śmietany
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Śmietanowy sos z jajkiem na twardo
Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą, obrać, oddzielić żółtka od białek. Utrzeć żółtka ze śmietaną i sokiem z cytryny. Białka posiekać. Dodać. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Przyprawić do smaku. Chłodzić w lodówce przez 2 godziny. Podawać do potraw wielkanocnych.

Tagi:

jajko jajka