Sposób przygotowania:
Śmietanowy torcik z galaretkami
Każdą z galaretek rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, można użyć mniejszej ilości wody. Jedną, najbardziej "neutralną" w smaku (ja użylam morelowej), nasączyć blaty. Pozostale zostawić do ostygnięcia, a następnie do stężenia w lodówce. Żelatynę najpierw zalać czterema lyżeczkmi zimnej wody i odstawić na pol godziny. Następnie po tym czasie zalać 5 kyżeczkami wrzątku i dobrze wymieszać. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żelatyną. Następnie pokroić galaretki w male kostki i wymieszać z masą śmietanową. Można część galaretek zmiksować z tą masą. W ten sposób mój torcik uzyskal różową barwę, ale akurat nie posiadam zdjęcia z tej próby. Masę wylać do tortownicy i pozostawić do schlodzenia i stężenia. Smacznego