Sposób przygotowania:
śmietnik
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę następnie dusimy pod przykrywką lekko osoloną. W dwóch garnkach gotujemy wodę, w jednym na makaron a w drugim na kapustę.Siekamy drobno kapustę Jajka wbijamy do uduszonej cebuli dodajemy mięso. Rozdrabniamy je jak najmocniej i co chwile mieszamy. Do gotującej wody wrzucamy makaron i kostkę rosołową, a do drugiej kapustę i szczyptę przyprawy warzywko. Pilnujmy by nad makaronem ciągle była wodą z 1 cm nad makaronem. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Pod zagotowanym makaronem wyłączamy ogień, dodajemy masło i przykrywamy pokrywką na 8 min by makaron wsiąkną trochę wody z masłem. Do usmarzonego mięsa i cebuli dodajmy jajka i robimy jajecznicę. Po 8 min pozostałą wodę z makaronu odcedzamy, dodajemy do niego odcedzoną kapustę, pokrojony pomidor, jajecznicę i odcedzoną kukurydzę. Jogurt lekko solimy i dodajemy do makaronu. DOprawiamy do smaku według uznania