anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Śniadaniowa frittata z fasolką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jest to bardzo sycący i smaczny rodzaj omletu. To chyba już koniec sezonu na fasolkę.

Śniadaniowa frittata z fasolką. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śniadaniowa frittata z fasolką.

 

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowa frittata z fasolką.
Masło roztapiam na patelni z grubym dnem. Fasolkę kroję na małe kawałki, wkładam na rozgrzaną patelnię i mieszając podgrzewam.
Umyte jajka rozbijam do miski, dodaję szczypiorek, sól i pieprz do smaku, całość roztrzepuję widelcem. Wylewam na patelnię z podgrzaną fasolką i smażę 2-3 minuty pod przykryciem.
Po tym czasie delikatnie zsuwam na talerz i odwracając na drugą stronę, zsuwam z powrotem na patelnię. Smażę kolejne 2 minuty, ale już bez pokrywki.
Śniadaniowa frittata z fasolką.
Szczególnie dobrze smakuje podana na gorąco na śniadanie.