Sposób przygotowania:
Śniadaniowa frittata z fasolką.
Masło roztapiam na patelni z grubym dnem. Fasolkę kroję na małe kawałki, wkładam na rozgrzaną patelnię i mieszając podgrzewam.
Umyte jajka rozbijam do miski, dodaję szczypiorek, sól i pieprz do smaku, całość roztrzepuję widelcem. Wylewam na patelnię z podgrzaną fasolką i smażę 2-3 minuty pod przykryciem.
Po tym czasie delikatnie zsuwam na talerz i odwracając na drugą stronę, zsuwam z powrotem na patelnię. Smażę kolejne 2 minuty, ale już bez pokrywki.
Umyte jajka rozbijam do miski, dodaję szczypiorek, sól i pieprz do smaku, całość roztrzepuję widelcem. Wylewam na patelnię z podgrzaną fasolką i smażę 2-3 minuty pod przykryciem.
Po tym czasie delikatnie zsuwam na talerz i odwracając na drugą stronę, zsuwam z powrotem na patelnię. Smażę kolejne 2 minuty, ale już bez pokrywki.