Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Śniadaniowa rolada

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 33
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybki oraz prosty sposób na przygotowanie rolady, którą obłożymy kanapki. Składniki na roladę możemy dowolnie komponować według smaku.

Śniadaniowa rolada Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śniadaniowa rolada

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowa rolada

I

Śniadaniowa rolada
Przygotowanie warzyw, myjemy, osuszamy, drobno kroimy.

1. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i drobno kroimy. Ogórki oraz szynkę również drobno kroimy.

II

Śniadaniowa rolada
Gotowanie jajek oraz krojenie

2. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu studzimy, obieramy skorupki i kroimy w drobną kostkę.

III

Śniadaniowa rolada
Doprawianie

3. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy jogurt, musztardę, wsypujemy sól oraz czosnek.

IV

Śniadaniowa rolada
Przygotowanie żealtyny

4. W osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w ½ szk. wody i wlewamy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy.

V

Śniadaniowa rolada
Przygotowanie buteli i napełnienie farszem

5. Przygotowujemy butelkę, myjemy, osuszamy i odcinamy górną część, następnie napełniamy butelkę przygotowanym wcześnie farszem.

6. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy dwie godziny.

VI

Śniadaniowa rolada

7. Po tym czasie wyjmujemy roladę z butelki i kroimy w cienkie plastry, obkładamy kanapki.

8. Smacznego, gotowe.