mrowka211

mrowka211

Kucharz
[Przepisów: 6]

Snickers

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto z orzechami i toffi

Snickers

Składniki:

Snickers

 

  • żółtka, 20 dg margaryny, 3 łyżki mleka, 3 łyżki miodu, 2 łyżeczki sody, 1 cukier waniliowy
  • orzechowa: pół kostki margaryny, 4 łyżki cukru, 2 łyżki miodu, 20 dag posiekanych orzechów włoskich
  • Krem I: 1 budyń śmietankowy
  • Krem II: 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego

Sposób przygotowania:

Snickers
1.Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na trzy części. Każdy placek rozwałkować i wyłożyć na blachę i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (ostatni przed włożeniem do piekarnika posmarować polewą orzechową) 2. Ugotować budyń z 2/3 mleka podanego na opakowaniu 3. Puszkę z mlekiem włoży do garnka z wodą i gotować ok. 3 godziny 4. pierwszy placek posmarować budyniem i przykryć drugim plackiem, który smarujemy toffi (z puszki, którą gotowaliśmy), nakryć ostatnim plackiem orzechami do góry.