kiziolek20

kiziolek20

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Snikers

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto najlepiej jest jeść, następnego dnia.

Snikers

Składniki:

Snikers

 

  • 6 szt jajka,
  • 6 łyżek mąka,
  • 6 łyżek cukier,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 puszka masa krówkowa gotowa,
  • 200 g orzechy włoskie,
  • 1 opak budyń śmietankowy,
  • 0,5 l nie całe mleko,
  • 2 łyżki cukier

 

Sposób przygotowania:

Snikers
BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek.
Ubić pianę z białek z cukrem, dodając żółtka i proszek wymieszany z mąką, delikatnie wymieszać.
Piec w 175 stop. przez 20 minut.
KREM
Budyń ugotować z cukrem w nieco mniejszej ilości mleka, niż podano w przepisie na opakowaniu.
Masa krówkowa.
Biszkopt przekroić na 2 części. Na pierwszą część biszkoptu nałożyć krem budyniowy , przykryć drugą częścią biszkoptu. Na ciasto wyłożyć masę krówkową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

Tagi:

jajko jajka