zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Soczysty boczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Tak przygotowany boczek jest soczysty i mięciutki. Doskonały na kanapkę lub jako świetne danie obiadowe.

Soczysty boczek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Soczysty boczek

 

 

Sposób przygotowania:

Soczysty boczek
Boczek myję i osuszam . Nacieram obficie przyprawami, nie podaje ilości przypraw, trzeba je dobrać wg własnego smaku. Mięso przekładam do worka do pieczenia , zawiązujęi odstawiam do lodówki, przynajmniej na dobę , ja trzymałam dwa dni .

Po tym czasie wyciągam i nakłuwam woreczek w paru miejscach ( wykałaczką ) Piekę godzinę w 190 st C. Można pod koniec pieczenia rozciąć worek i przyrumienić mięso.


Soczysty boczek
Mięso przekładam do worka do pieczenia , zawiązuję i odstawiam do lodówki, przynajmniej na dobę
Soczysty boczek
tak przygotowany boczek jest doskonały na kanapkę