Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczony boczek z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Soczysty, aromatyczny boczek na chlebek.

Pieczony boczek z czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczony boczek z czosnkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony boczek z czosnkiem
Boczek umyć i osuszyć. Czosnek drobno posiekać, połączyć z ok. 2 łyżeczkami przyprawy do mięs, łyżeczką papryki, odrobiną soli i pieprzu. Dodać odrobinę wody i wymieszać na pastę. Środek boczku posmarować pastą, zwinąć boczek w rulon i umieścić w siatce do pieczenia. Posypać papryką i pieprzem, marynować kilka godzin. Piec ok. 2 godz. w 180 st. C.
Pieczony boczek z czosnkiem
Mięso rozłożyć na desce lub stole, uprzednio umyć i osuszyć.
Pieczony boczek z czosnkiem
Mięso natrzeć pastą z czosnku i przypraw.
Pieczony boczek z czosnkiem
Mięso zwinąć w rulon i umieścić w siatce.
Pieczony boczek z czosnkiem
Końce siatki dokładnie i ciasto związać sznurkiem.