Sposób przygotowania:
Soczysty filet z kurczaka z marynacie
Filet z kurczaka czyścimy z błonek, myjemy a następnie osuszamy.
Oprószamy solą i pieprzem
Do miseczki dodajemy oliwę łączymy z przyprawami oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do tak przygotowanej marynaty wkładam oczyszczoną pierś kurczaka.
Zakrywam ściereczką i wkładam do lodówki na godzinę .
Filet z kurczaka wyjmuje z marynaty, przekładam na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oliwy.
Filet posypuję mieloną papryką oraz zalewam pozostałą marynatą.
Smażę na małym gazie z obu stron do miękkości mięsa.
Usmażony filet kroje pod skosem na 1 - 1,5 cm plastry.
Oprószamy solą i pieprzem
Do miseczki dodajemy oliwę łączymy z przyprawami oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do tak przygotowanej marynaty wkładam oczyszczoną pierś kurczaka.
Zakrywam ściereczką i wkładam do lodówki na godzinę .
Filet z kurczaka wyjmuje z marynaty, przekładam na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oliwy.
Filet posypuję mieloną papryką oraz zalewam pozostałą marynatą.
Smażę na małym gazie z obu stron do miękkości mięsa.
Usmażony filet kroje pod skosem na 1 - 1,5 cm plastry.
gusia1000