Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z bazylią i czosnkiem
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, dodać zioła prowansalskie, przyprawę ziołową do kurczaka, posiekane listki bazylii, oliwę, sól i świeżo zmielony pieprz.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, obtoczyć umyte mięso, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Następnie razem z marynatą przełożyć do worka do pieczenia mięsa, nakłuć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 40 minut.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, obtoczyć umyte mięso, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Następnie razem z marynatą przełożyć do worka do pieczenia mięsa, nakłuć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 40 minut.