Sposób przygotowania:
Soczysty schab pieczonyMięso umyć i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. natrzeć tym mięso. Zioła posiekać. rozetrzeć z pieprzem. a następnie tą mieszanką posypać mięso. Ułożyć je w brytfannie. skropić olejem. Wstawić do piekarnika o temperaturze 200°C i piec godzinę. Gdy schab się zrumieni, podlać wodą, a potem, co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Sprawdzona rada: pod koniec pieczenia schab warto obłożyć cząstkami jabłek (najlepiej kwaskowatych). Można je posypać majerankiem.
Gość
admin
jak to mówią: egzakly
admin
Gość
nie da sie ukryc, chociaz jak dla mnie za bardzo czasochlonna
jagna
Hmmm... przecież to wcale nie jest czasochłonne :) Wystarczy natrzeć mięsko, a potem do piekarnika, a my - do książki :) A najlepiej przy oglądaniu TV - a polewanie sokiem w czasie reklamy ;)
Naprawdę polecam taki schab - do kanapek przepyszny ;)
milenazajac
Gość
Gość
Gość
Tak to prawda orgio.
Gość
Gość
Gość
Gość
urszula
skrzynek
Pozdrawiam
bara1237
Student
Udał mi się (przepis krótki i zwięzły = na plus), choć pitrasiłem
w kuchni akademickiej :) Gorąco polecam wszystkim :)
I to nie prawda, że czasochłonne. Dla chcącego nic trudnego :):)
góralka
góralka
Koteczek...
iwosmo
czarna-mamba
jasne;)