pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schabik naszpikowany goździkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Schab nakłuwamy ostrym i cienkim nożem w powstałe nacięcia wkładamy goździki

Schabik naszpikowany goździkami

Składniki:

Schabik naszpikowany goździkami

 

 

Sposób przygotowania:

Schabik naszpikowany goździkami
Schab nakłuwamy ostrym i cienkim nożem w powstałe nacięcia wkładamy goździki i obficie nacieramy schab przyprawami. Teraz nasz schabik musi tak koło doby w lodówce poleżeć. Potem trafia do piekarnika (piec można na blasze, w naczyniu żaroodpornym lub w rękawie ) ja preferuje rękaw czas pieczenia jest krótszy i mięso jest soczyste.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=221#p221

Tagi:

schab