Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schab na słodko

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

robimy malym nozykiem dziury w schabie....

Schab na słodko

Składniki:

Schab na słodko

 

Sposób przygotowania:

Schab na słodko

robimy malym nozykiem dziury w schabie w kazda z dziurek wkladamy jedna suszona morele kazdy daje do smaku:)))schab nacieramy oliwa i posypujemy sola,pieprzem i mieszanka albo grilowa albo ziolowa.calosc wkladamy do lodowki (przykryc folia)na ok godzinke .piekarnik ustawiamy na 200 st.i pieczemy w piekarniku albo w rekawie albo pod folia od czasu do czasu wlewaja wode z oliwa aby schab sie nie wyuszyl zbytnio pieczemy ok 1,5 godzinki podajemy z sosem lub na zimno wedle zyczenia zycze smacznego!!!!