Sposób przygotowania:
Mięsa pieczone
Mięsa natrzeć solą czosnkiem,przyprawami(dodać swoje ulubione) odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Po tym czasie,posypać lekko papryką ,majerankiem,jak trzeba można związać ścisło sznurkiem. Wkładamy do foliowego rękawa,nakłuć w kilku miejscach na górze i do piecyka,piec w 180-200 st C.około 50-min w zależności od grubości mięsa i ilości. Gdy mięso wystygnie, zawinąć w folię aluminiową i do lodówki. Tak upieczone mięso jest bardzo soczyste i smaczne.
Magdusia1312
pusieczek2@wp.pl
IwaG2
dommagda
szewczyk
evita0007
Olek Chełmno
Gość
anullka7
Drogi kuchciku:) ja przekłuwam w kilu miejscach igłą ,i tak jest rękaw spuchnięty,a mięsko jest soczyste i smaczne,uwierz mistrzowi kuchni,kuchciku:))
ana9
Anulko, to,że ktoś jest krócej od ciebie na tym portalu, to nie znaczy, że mniej od Ciebie się zna na gotowaniu, czy krócej od Ciebie gotuje. Ja nie piekę w ogóle w rękawach do pieczenia, bo mi nie smakuje a gotuję od prawie 30 lat!
ana9
A tak w ogóle 50 minut na upieczenie boczku czy schabu to trochę za krótko! Ja piekę ok 1.5 godziny.
Henia
msewka