anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Mięsa pieczone

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Łatwe soczyste, polecam początkującym kucharkom.

Mięsa pieczone

Składniki:

Mięsa pieczone

 

Sposób przygotowania:

Mięsa pieczone
Mięsa natrzeć solą czosnkiem,przyprawami(dodać swoje ulubione) odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Po tym czasie,posypać lekko papryką ,majerankiem,jak trzeba można związać ścisło sznurkiem. Wkładamy do foliowego rękawa,nakłuć w kilku miejscach na górze i do piecyka,piec w 180-200 st C.około 50-min w zależności od grubości mięsa i ilości. Gdy mięso wystygnie, zawinąć w folię aluminiową i do lodówki. Tak upieczone mięso jest bardzo soczyste i smaczne.