Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Soczysty schab w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso zawsze piekę w rękawie, wtedy ono jest aromatyczne i bardzo soczyste. Takie mięso możemy podawać na gorąco jak i na zimno

Soczysty schab w ziołach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Soczysty schab w ziołach

 

  • 1 kg schabu b/k
  • 1 łyżeczka -suszony rozmaryn
  • tymianek- 1 łyżeczka
  • czosnek granulowany -1 łyżeczka
  • majeranek - 3 łyżki
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Soczysty schab w ziołach
Mięso umyć, osączyć. Wszystkie zioła przełożyć do miski, dokładnie wymieszać. Przygotowanymi ziołami natrzeć dobrze schab, włożyć mięso do rękawa do pieczenia i odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem. Piec 1 godz.w nagrzanym piekarniku do 190 stop. Po upieczeniu zostawiamy schab w sosie do wystygnięcia.
Soczysty schab w ziołach
Schab umyty osuszony i obsypany solą i pieprzem
Soczysty schab w ziołach
Wymieszanymi ziołami zostało natarte mięso
Soczysty schab w ziołach
Schab upieczony na złoty kolor i ostudzony w sosie

Tagi:

schab