Sposób przygotowania:
Flaczki sojowe
W garnku gotujemy 1 litr wody z kostkami rosołowymi. Gdy się zagotują wkładamy kotlety sojowe i gotujemy w bulionie 5-6 minut. Kotlety powinny być miękkie, ale się nie rozpadać. Wyciągamy kotlety z bulionu i studzimy, a do bulionu dolewamy szklankę wody. Marchewkę obieramy i kroimy drobniutko, paprykę kroimy w drobne paseczki, a pora w plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do bulionu, w którym gotowały się wcześniej kotlety. Dodajemy drobno pokrojony czosnek, ziele angielskie i listki laurowe i gotujemy do miękkości warzyw. Kotleciki sojowe kroimy w paseczki i dodajemy je do zupy, kiedy już warzywa będą miękkie i gotujemy 5 minut. 3 łyżki koncentratu pomidorowego rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do zupy. Dodajemy majeranek, doprawiamy pieprzem, papryką i ewentualnie doprawiamy gałką. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe!
ajrinwu