Sposób przygotowania:
Zupa a`la flaczki sojowe.
Kotlety sojowe gotowac okolo 5 min w bulionie moze byc z kostki.Kiedy kotlety sa juz miekkie wyjac je i odlozyc do ostygniecia.Marchewke , pietruszke, pora ,selera ,papryke oczyscic, umyc i pokroic w slupki,pora w krazki .Pomidora sparzyc wrzatkiem , obrac ze skorki i pokroic w drobna kosteczke.Warzywa przelozyc do garnka w ktorym gotowaly sie kotleciki sojowe dodac jesli jest taka potrzeba wiecej wody,dodac ziele angielskie i lisc laurowy i gotowac warzywa do miekkosci.Kotleciki sojowe pokroic w paseczki i pod koniec gotowania kiedy warzywa beda juz miekke dodac je do gotujacych sie warzyw.Doprawic do smaku sola,pieprzem , papryka i majerankiem.Zupka powinna byc dosc ostra w smaku.Smacznego.
misia53
msewka
Sarenka
msewka
Sarenko a skąd ta soczewica?
x345