Sposób przygotowania:
Sola na warzywach
Na początku na dwóch łyżkach oleju podsmażamy rybę obtoczoną delikatnie w mące.
Następnie natkę płuczemy, osuszamy i drobno szatkujemy. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, cebulkę także w kostkę a w pałeczki obraną marchewkę. Warzywa chwilkę podsmażamy, a następnie przekładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 15-20 minut. Następnie do warzyw dodajemy rybę, przecier pomidorowy, pietruszkę i jeszcze chwilę dusimy.Warzywa powinny być mięciutkie. Na sam koniec wlewamy ocet i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Smacznego.
Następnie natkę płuczemy, osuszamy i drobno szatkujemy. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, cebulkę także w kostkę a w pałeczki obraną marchewkę. Warzywa chwilkę podsmażamy, a następnie przekładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 15-20 minut. Następnie do warzyw dodajemy rybę, przecier pomidorowy, pietruszkę i jeszcze chwilę dusimy.Warzywa powinny być mięciutkie. Na sam koniec wlewamy ocet i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Smacznego.