Sposób przygotowania:
Sola prosto z morza w papilotkach
Cebulke kroimy w drobna kosteczke i podsmazamy na patelni. Z folii wyciac kwadraty - wielkosc zalezna od wielkosci ryby. Posmarowac delikatnie oliwa, polożyć rybe a na niej usmazona cebulke, 3 cwiartki cytryny oraz pietruszke - ja nie mialam swieżej wiec uzylam pietruszki w kosteczkach knorra posypac delikatnie pieprzem oraz wegetka. Zawinąć folię na rybie i szczelnie złączyć brzegi. Nie owijać ryby folią bardzo ciasno, należy pozostawić wolną przestrzeń wokół. Dzięki zebranej tam parze, ryba nie wyschnie. Papiloty ulozyc na blaszce i piec w rozgrzanym piekarniku - 220st ok 15 do 20 min
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i robimy puree.
Sos kolerkowy - w garnuszku rozpuszczamy bulionetke, wlewamy ok 100ml smitanki gotujemy. Peczek koperku siekamy drobno i wrzucamy do sosu. doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Podajemy jak na zdjeciu :) zycze SMACZNEGO
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i robimy puree.
Sos kolerkowy - w garnuszku rozpuszczamy bulionetke, wlewamy ok 100ml smitanki gotujemy. Peczek koperku siekamy drobno i wrzucamy do sosu. doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Podajemy jak na zdjeciu :) zycze SMACZNEGO
klaudi76
rudzia