rudzia

rudzia

Kucharz
[Przepisów: 16]

Sola prosto z morza w papilotkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Złowiona i przyrządzona własnorecznie przez mojego męża :) to jego dzieło :)

Sola prosto z morza w papilotkach

Składniki:

Sola prosto z morza w papilotkach

 

 

  • a takze ziemniaki z wody i sos koperkowy
  • sos koperkowy:
  • bulionetka warzywna knorr
  • świerzy koperek
  • smietana 18%
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Sola prosto z morza w papilotkach
Cebulke kroimy w drobna kosteczke i podsmazamy na patelni. Z folii wyciac kwadraty - wielkosc zalezna od wielkosci ryby. Posmarowac delikatnie oliwa, polożyć rybe a na niej usmazona cebulke, 3 cwiartki cytryny oraz pietruszke - ja nie mialam swieżej wiec uzylam pietruszki w kosteczkach knorra posypac delikatnie pieprzem oraz wegetka. Zawinąć folię na rybie i szczelnie złączyć brzegi. Nie owijać ryby folią bardzo ciasno, należy pozostawić wolną przestrzeń wokół. Dzięki zebranej tam parze, ryba nie wyschnie. Papiloty ulozyc na blaszce i piec w rozgrzanym piekarniku - 220st ok 15 do 20 min

ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i robimy puree.

Sos kolerkowy - w garnuszku rozpuszczamy bulionetke, wlewamy ok 100ml smitanki gotujemy. Peczek koperku siekamy drobno i wrzucamy do sosu. doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Podajemy jak na zdjeciu :) zycze SMACZNEGO

Tagi:

ryba ryby sosy