mimi65

mimi65

Kucharz
[Przepisów: 14]

Sola z koprem (Sole au fenouil)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sama prostota.Przepis prof.Bliklego-podany na forum publicznym>radio, który wykorzystuję w swojej kuchni od 15 lat.

Sola z koprem (Sole au fenouil)

Składniki:

Sola z koprem (Sole au fenouil)

 

  • Filet z soli
  • koper
  • sól, masło, pieprz.

Sposób przygotowania:

Sola z koprem (Sole au fenouil)
Trzeba się postarać o tyle filetów z soli ile osób.Filet kładziemy na dużym kawałku folii aluminiowej, na nim koper( nie , broń Boże, koperek). Brzegi folii zwinąć , pozostawić trochę luzu, czyli folia nie może przylegać do ryby.Wstawić do gorącego piekarnika (190 stopni). Upieczoną rybę podaje się w folii.Każdy rozwija ją sam , wtedy solimy , pieprzymy i dodajemy surowe masło. Niebo w gębie.