Sposób przygotowania:
Turron słodki przysmak hiszpański
Migdały i orzechy pokroić i podprażyć na suchej patelni. Miód i cukier gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Białka ubić na sztywną pianę.
Cienkim strumieniem wlewać syrop do piany z białek i miksować. Do masy dodać podprażone orzechy i suszoną żurawinę oraz rodzynki. Wymieszać delikatnie ale dokładnie.
Na wafel wyłożyć masę, wyrównać nożem i przykryć drugim waflem. Odstawić di stężenia na około 12 godzin.
Pokroić na małe prostąkąty lub kwadraty
Cienkim strumieniem wlewać syrop do piany z białek i miksować. Do masy dodać podprażone orzechy i suszoną żurawinę oraz rodzynki. Wymieszać delikatnie ale dokładnie.
Na wafel wyłożyć masę, wyrównać nożem i przykryć drugim waflem. Odstawić di stężenia na około 12 godzin.
Pokroić na małe prostąkąty lub kwadraty
gosiapiotrek23
Stenka