oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Sos beszamelowy wg oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos beszamelowy podawać do mięs.

Sos beszamelowy wg oliwkowa

Składniki:

Sos beszamelowy wg oliwkowa

 

Sposób przygotowania:

Sos beszamelowy wg oliwkowa
Stopić masło, wymieszać z przesianą mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnego mleka. Wlać do pozostałego wrzącego mleka, zagotować, odstawić, wymieszać z żółtkami.
Dodać utarty ser, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalewa się warzywa, kasze, kluski, ryby lub potrawy mięsne. Zalane sosem potrawy zapieka się w piekarniku lub prodiżu aż do momentu podrumienienia się sosu.

Tagi:

sery ser