Sposób przygotowania:
Sos chrzanowo-jajeczny
Jajka ugotować na twardo ,obrać ,zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach ,przełożyć do miseczki .
Majonez wymieszać ze śmietaną dodać do startych jaj ,dołożyć chrzan doprawić do smaku solą ,sokiem z cytryny i szczyptą cukru,utrzeć wszystko na jednolitą masę ,posypać grubo posiekaną rzeżuchą i schłodzić w lodówce. Podawać w sosjerkach lub niewielkich miseczkach.
Wspaniały dodatek Wielkanocnego stołu.
Majonez wymieszać ze śmietaną dodać do startych jaj ,dołożyć chrzan doprawić do smaku solą ,sokiem z cytryny i szczyptą cukru,utrzeć wszystko na jednolitą masę ,posypać grubo posiekaną rzeżuchą i schłodzić w lodówce. Podawać w sosjerkach lub niewielkich miseczkach.
Wspaniały dodatek Wielkanocnego stołu.