paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Sos czosnkowy z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sos na koniec można przecedzić aby był gładszy

Sos czosnkowy z kolendrą

Składniki:

Sos czosnkowy z kolendrą

 

 

Sposób przygotowania:

Sos czosnkowy z kolendrą
Mąkę rozrabiamy w 50 ml bulionu i jednym żółtkiem. Pozostałą część bulionu gotujemy. W tym czasie obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Następnie podsmażamy go na roztopionym maśle. Podczas smażenia dodajemy do niego kolendrę pamiętając o mieszaniu. Do bulionu po zagotowaniu wlewamy bardzo powoli ciągle mieszając mączną mieszankę. Całość ponownie doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Na konie do bulionu dodajemy czosnek z patelni ocet, sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i doprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku

Tagi:

jajko jajka