Sposób przygotowania:
Sos czosnkowy (zimny)
Czosnek przecisnąć przez praskę, posolić dodać wszystkie przyprawy i porządnie wymieszać. Olej połączyć z musztardą na jednolitą masę wlewać do "papki" czosnkowej, dodać majonez porządnie wymieszać. Jeśli za mało czegokolwiek można dodać. Zezwalam;) Ze względu na surowe składniki przechowywać na najzimniejszym piętrze chłodziarki. Spożyć w ciągu 10 dni, nie zepsuje się ale czosnek "łapie" gorycz z musztardy:( Zastosowanie: konsumpcja z ciemnym chlebem posmarowanym masłem (ale niekoniecznie) jak i do mięs, z grilla, ryb, również i do kompozycji (!) z innymi sosami zimnymi.
Gość
45Kazik
To chyba ja się bardziej cieszę, że sos smakował.
Spróbuj z innymi mięsami i rybami na zimno, oceń różnicę w smaku.
Pozdrawiam.
45Kazik
A przy okazji: na ile oceniasz, czy za wcześnie na ocenę;)
Gość
Na 5 oczywiście
45Kazik
Dzięki, niedługo wstawię więcej również innych, część tylko do zrobienia dopiero w okresie jesiennym.
Pozdr
45Kazik
Natala1210
45Kazik
Jak rozumiem : wykonany i skonsumowany?!...cieszę się :D