senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Sos do ciemnych lodów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos świetnie komponuje się z ciemnymi lodami (czekoladowymi czy orzechowymi). Można użyć również do innych deserów.

Sos do ciemnych lodów

Składniki:

Sos do ciemnych lodów

 

  • Tabliczka białej czekolady,
  • marakuja (najlepiej z puszki),
  • mięta świeża,
  • kilka kropel soku z pomarańczy lub syropu z brzoskwiń.

Sposób przygotowania:

Sos do ciemnych lodów
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Owoce marakui odcedzić i zmiksować w blenderze lub mikserze. Mięte posiekać, dodać do marakui i ponownie zmiksować. Dodać do czekolady - wymieszać. Można dodać sok z pomarańczy, który przełamie słodki smak. Schłodzić w lodówce. Przed polaniem lodów zamieszać.

Tagi:

czekolada