zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2387]

Sos drobiowo - pieczarkowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Szybko i smacznie. Sos drobiowo - pieczarkowy.

Sos drobiowo - pieczarkowy

Składniki:

Sos drobiowo - pieczarkowy

 

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego
  • maggi do smaku
  • mąka do zagęszczenia sosu
  • mąka do obtaczania
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Sos drobiowo - pieczarkowy
Piersi umyć i pokroić na kawałki.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor co jakiś czas mieszając.
Dodać pokrojone pieczarki i chwilę podsmażać.
Mięso i pieczarki zalać wodą, aby wszystko było przykryte, dodać pokrojony szczypiorek.
Dodać sos sojowo-grzybowy, chwilę gotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Sos zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody.
Podawać z makaronem.