paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Sos grzybowo - koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos z grzybami leśnymi oraz koperkiem i śmietaną.

Sos grzybowo - koperkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos grzybowo - koperkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowo - koperkowy
Grzyby leśne oczyścić jeśli trzeba pokroić na mniejsze kawałki i obgotować we wrzątku około 10-15 minut.Odcedzić . Na patelni roztopić mało i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Do cebuli dodać grzyby wymieszać i chwilę razem smażyć. Wlać śmietanę i smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając tak by śmietana się zredukowała. Pod koniec dodać posiekany koperek i doprawić do smaku sola i pieprzem. Sos najlepiej podawać z ugotowanym ryżem.
Sos grzybowo - koperkowy
Na patelni roztopić mało i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
Sos grzybowo - koperkowy
Do cebuli dodać grzyby wymieszać i chwilę razem smażyć.
Sos grzybowo - koperkowy
Wlać śmietanę i smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając tak by śmietana się zredukowała.
Sos grzybowo - koperkowy
Pod koniec dodać posiekany koperek i doprawić do smaku sola i pieprzem.

Tagi:

grzyby