Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Sos grzybowo-śmietanowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczny sosik śmietanowy z grzybami leśnymi, użyłam do niego grzybów mieszanych, idealnie pasował do kotlecików mielonych, ale można go użyć także do innych dań

Sos grzybowo-śmietanowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos grzybowo-śmietanowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowo-śmietanowy
Grzyby przebrać, oczyścić, wypłukać i obgotować 30 minut. Po odcedzeniu i wystudzeniu pokroić w kawałki. Cebulę obrać, posiekać w kostkę i wrzucić do rondelka razem z masłem, smażyć aż będzie szklista. Wrzucić przygotowane wcześniej grzyby. Smażyć razem 10 minut na małym ogniu. Wlać śmietankę, dodać liść i ziele, dusić 10 minut. Następnie doprawić solą i pieprzem.
Sos grzybowo-śmietanowy
Grzyby przebrać, oczyścić, wypłukać i obgotować 30 minut. Po odcedzeniu i wystudzeniu pokroić w kawałki.
Sos grzybowo-śmietanowy
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i wrzucić do rondelka razem z masłem, smażyć aż będzie szklista.
Sos grzybowo-śmietanowy
Wrzucić przygotowane wcześniej grzyby. Smażyć razem 10 minut na małym ogniu.

Tagi:

grzyby