Sposób przygotowania:
Sznycle cielęce w sosie śmietan – grzyb
Mięso pokroić w cienkie paseczki. Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plasterki ewentualnie paseczki.
Mocno rozgrzać 1 łyżką oleju na teflonowej patelni. Smażyć na nim mięso kilka minut, na średnim ogniu. Dodać grzyby. Smażyć nie przerywając mieszania, aż do odparowania płynu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Grzyby podlać rosołem. Całość przykryć. Gotować 10 minut. Sos zagęścić mąką, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, wrzucić natkę pietruszki.
Sałatę oczyścić, umyć osuszyć. Przełożyć na talerz, skropić pozostałym olejem oraz octem owocowym. Lekko przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z mięsem.
Mocno rozgrzać 1 łyżką oleju na teflonowej patelni. Smażyć na nim mięso kilka minut, na średnim ogniu. Dodać grzyby. Smażyć nie przerywając mieszania, aż do odparowania płynu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Grzyby podlać rosołem. Całość przykryć. Gotować 10 minut. Sos zagęścić mąką, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, wrzucić natkę pietruszki.
Sałatę oczyścić, umyć osuszyć. Przełożyć na talerz, skropić pozostałym olejem oraz octem owocowym. Lekko przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z mięsem.