oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Sos grzybowy wg oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos podawać najlepiej do potraw do mącznych albo do kasz...

Sos grzybowy wg oliwkowa

Składniki:

Sos grzybowy wg oliwkowa

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy wg oliwkowa
Umyte grzyby i obraną, opłukaną cebulę zalać wodą i ugotować do miękkości. Grzyby wyjąć z wywaru, pokrajać w cienkie paski. Cebulę przetrzeć przez sito, przelewając wywarem. Przecier połączyć z grzybami. Zagotować, zagęścić mąką wymieszaną z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Po zagotowaniu odstawić, dodać masło i śmietanę oraz posiekaną zieleninę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

grzyby